Kawasaki Versys Forum banner

instrukcja warsztatowa

4.7K views 16 replies 15 participants last post by  rebefo  
#1 ·
Bike Year:
2024
Mileage:
200
Any recent mods or changes?
No
Cześć wszystkim, właśnie kupiłem nową Kawasaki Versys 650 Grand Tourer, moje pytanie dotyczy instrukcji serwisowych, takich jak instrukcje serwisowe Haynes, nie mogę znaleźć żadnej instrukcji dotyczącej mojego motocykla, ponieważ chcę tylko jedną dla ogólnych informacji i ustawień momentu obrotowego, model motocykla to 2024, czy jest coś na stronie internetowej, czego mógłbym szukać, czego szukam, z góry dziękuję,

#3 ·
Przez ostatnie 2 lata próbuję znaleźć instrukcję serwisową dla Gen4 Versys 650, ale jeszcze jej nie znalazłem za darmo.

Myślę, że instrukcja serwisowa (warsztatowa) z Gen3 Versys 650 (2015-2022) powinna działać. Z tego co rozumiem, Gen 3 i Gen 4 Versys 650 różnią się konstrukcją plastikowej maski i tych plastikowych części, podczas gdy mechanicznie jest to to samo.

#4 ·
W dużej mierze jest to to samo, co późna generacja 3 (2021), z wyjątkiem elektroniki, oświetlenia i już wspomnianych tworzyw sztucznych.
Kiedy dostałem mój model z 2022 roku, ugryzłem się w język, wydałem pieniądze i zamówiłem instrukcję serwisową u dealera, myślę, że kosztowała wtedy około 130 dolarów kanadyjskich, co nie wydawało mi się tak źle za stosunkowo małą publikację techniczną.
To prawdopodobnie tylko kwestia czasu, aż ktoś ją zeskanuje i zamieści w Internecie, na razie nie widzę, żebym to miał być ja.
Nie mam problemu z zamieszczaniem kilku stron, aby pomóc komuś z opresji, uważam to za "dozwolony użytek", mam problem z masowym kopiowaniem książki, która jest wciąż w druku i dostępna u oryginalnego wydawcy.

#6 ·
W dużej mierze jest to to samo, co późna Gen 3 (2021), z wyjątkiem elektroniki, oświetlenia i wspomnianych już tworzyw sztucznych.
Kiedy dostałem mój model z 2022 roku, zacisnąłem zęby, wydałem pieniądze i zamówiłem instrukcję serwisową u dealera, myślę, że kosztowała wtedy około 130 dolarów kanadyjskich, co nie wydawało mi się tak źle za stosunkowo małą publikację techniczną.

To prawdopodobnie tylko kwestia czasu, aż ktoś ją zeskanuje i opublikuje w Internecie, w tej chwili nie widzę, żebym to był ja.
Nie mam problemu z opublikowaniem kilku stron, aby komuś pomóc, uważam to za "dozwolony użytek", mam problem z masowym kopiowaniem książki, która jest wciąż w druku i dostępna u oryginalnego wydawcy.
Zawsze miło jest otworzyć własną INSTRUKCJĘ SERWISOWĄ i zauważyć odciski palców zrobione podczas jej używania!

(y)(y)

:cool:

#5 · (Edited)
Gratulacje z powodu nowego motocyklisty. Jak wspomniano, instrukcja obsługi Gen 3 może być dobrą alternatywą, ponieważ motocykle są mechanicznie do siebie bardzo podobne. Oficjalna instrukcja Kawasaki to solidna opcja, jeśli szukasz precyzyjnych ustawień momentu obrotowego i szczegółowych specyfikacji. Z mojego doświadczenia wynika, że inwestycja w oficjalną instrukcję warsztatową się opłaca, zwłaszcza jeśli chodzi o unikanie błędów podczas konserwacji. Jeśli masz ograniczony budżet, czasami fora internetowe lub grupy właścicieli udostępniają przydatne strony z podstawowymi informacjami. Powodzenia.

#9 ·
#12 · (Edited)
Możesz mieć szczęście, sprawdzając u dealerów Kawasaki lub w oficjalnych źródłach w poszukiwaniu odpowiedniej instrukcji warsztatowej dla Versys 650 2024 manual. Jeśli to się nie uda, instrukcja Gen 3 powinna być w większości dokładna dla specyfikacji mechanicznych, ale zawsze sprawdzaj dwukrotnie wartości momentu obrotowego, jeśli były jakieś aktualizacje. Stwierdziłem, że dołączenie do grup lub forów na Facebooku specyficznych dla danego modelu może czasami zapewnić dostęp do przydatnych stron lub wykresów momentu obrotowego udostępnianych przez innych właścicieli, co jest warte spróbowania.

#13 ·
Możesz mieć szczęście, sprawdzając u dealerów Kawasaki lub w oficjalnych źródłach, aby uzyskać odpowiednią instrukcję obsługi Versys 650 2024. Jeśli to się nie uda, instrukcja Gen 3 powinna być w większości dokładna dla specyfikacji mechanicznych, ale zawsze sprawdzaj dwukrotnie wartości momentu obrotowego, jeśli nastąpiły jakieś aktualizacje. Stwierdziłem, że dołączenie do grup lub forów na Facebooku specyficznych dla danego modelu może czasami zapewnić dostęp do przydatnych stron lub wykresów momentu obrotowego udostępnianych przez innych właścicieli, co jest warte spróbowania.
Witamy @Johnsom ! Mam nadzieję, że zamieścisz wprowadzenie do swojego motocykla i siebie w sekcji dla nowych członków (link w mojej linii sygnatury 👍)

#14 · (Edited)
Powiedziałbym, że najlepiej jest zdobyć oficjalną instrukcję serwisową Kawasaki serwisową, drogą, ale wartą swojej ceny ze względu na dokładność, szczególnie w przypadku ustawień momentu obrotowego. Instrukcja Gen 3 powinna obejmować większość aspektów mechanicznych, jeśli nie możesz jeszcze znaleźć wersji Gen 4. Sprawdź również fora, grupy na Facebooku lub Partzilla pod kątem udostępnionych zasobów. Z doświadczenia wynika, że ​​posiadanie prawidłowych wartości momentu obrotowego jest kluczowe, ponieważ zbyt mocne dokręcenie może być tak samo złe jak zbyt słabe, więc zawsze sprawdzaj dwukrotnie przed dokręcaniem.

#16 ·
Cześć wszystkim, właśnie kupiłem nową Kawasaki Versys 650 Grand Tourer, moje pytanie dotyczy instrukcji serwisowych, takich jak instrukcje serwisowe Haynes, nie mogę znaleźć żadnej instrukcji dotyczącej mojego motocykla, ponieważ chcę tylko jedną dla ogólnych informacji i ustawień momentu obrotowego, model motocykla to 2024, czy jest coś na stronie internetowej, czego mógłbym szukać, czego szukam, z góry dziękuję,
Tak, momenty obrotowe są takie same od 2009 roku, nawet 2015 lub 2018 z ABS, dzieje się tak, że nie można znaleźć jako Versys, ale jako KLE650, również ER6N, Versys różni się tylko ustawieniami i technologią, bardzo niewiele się zmienia, więc szukaj "instrukcja serwisowa versys 650 +pdf+free", masz kilka opcji do obejrzenia.

#17 ·
Cześć wszystkim, właśnie kupiłem nową Kawasaki Versys 650 Grand Tourer, moje pytanie dotyczy manuali serwisowych, takich jak manuale serwisowe Haynes, nie mogę znaleźć żadnego manuala do mojego motocykla, ponieważ chcę tylko jeden do ogólnych informacji i ustawień momentu obrotowego, model motocykla to 2024, czy jest coś na stronie internetowej, czego szukam, z góry dziękuję,
Dla Twojej Kawasaki Versys 650 Grand Tourer z 2024 roku nie ma jeszcze manuala Haynes. Najlepszą opcją jest oficjalny manual serwisowy Kawasaki, który zawiera ogólne informacje o konserwacji i ustawienia momentu obrotowego. Możesz uzyskać do niego dostęp za pośrednictwem portalu właściciela Kawasaki lub autoryzowanych dealerów. Starsze manuale Haynes (dla Versys 650 z lat 2010-2016) mogą być pomocne w ogólnych procedurach, ale dla dokładnych specyfikacji Twojego modelu z 2024 roku, trzymaj się oficjalnego manuala.