SW Motech crash bar install f%^$ up - bike wouldn't start - Kawasaki Versys Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 12-21-2011, 05:17 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sydney
Posts: 160
Mentioned: 0 Post(s)
SW Motech crash bar install f%^$ up - bike wouldn't start

After installing SW Motech crash bars on my 2012 V, the bike wouldn't start. No initial warning lights but after a few attempts the FI light flashed when attempting to start.

Invader pointed me in the right direction and i thought i'd post some pics for the benefit of unwary should like myself.

The problem was that the mounting bolt had screwed through the sensor wire in the bottom pic and it's insulting conduit.

First view to show general location (the nut from the offending bolt and plastics have been removed)


Closer view to see the damage location. The wires have been unplugged and the conduit partly pulled out.


the busted wire twisted back together before taping up and re-connection.


The bike started first time. Thanks again Invader!
Begbiie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 12-21-2011, 08:10 AM
Member
 
stlee29's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bukit Mertajam,Penang,Malaysia
Posts: 3,187
Mentioned: 0 Post(s)
for getting it good and for sharing.

My V Blog:
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Ride safe,
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
stlee29 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 12-21-2011, 10:58 AM
Super Moderator
 
Fastoman's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Ipoh.Perak.Malaysia
Posts: 7,037
Mentioned: 6 Post(s)
Thank god you dint land with a Mysteries problem just like the Mysteries NUT.

Good you got it solved.

Fastoman is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 12-21-2011, 11:46 AM
Super Moderator
 
fasteddiecopeman's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Kelowna, BC - summer; Florence, AZ - winter
Posts: 17,803
Mentioned: 29 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Begbiie;181285...the busted wire twisted back together before taping up and re-connection.
[IMG
http://i1219.photobucket.com/albums/dd426/begbiie/Crash%20Bar%20install%20Wire%20Bust/DSC_9246.jpg[/IMG]

The bike started first time. Thanks again Invader!
SURE hope you soldered that 'twisted' connection...!

Ed
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


'08 V AZ, '15 V650LT BC
Ride to D2D 2013, June '13

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


Ride to D2D 2015, June '15

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


Ride to D2D 2016, June '16

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
fasteddiecopeman is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 12-21-2011, 03:06 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sydney
Posts: 160
Mentioned: 0 Post(s)
Just read all my typos - the insulting conduit was pretty funny! I guess the wires need insulating from the engine heat so i made a little pad out of some duct tape and taped over that just to get me going.

I didn't solder as I don't have a solder iron so I just rode around the block a few times to re-charge the battery and to see how the heat would effect my patch up tape.

The bike is having a 'holiday' now while i take my kids up the coast. A solder iron is on my santa list so a better fix will be done for sure!
Begbiie is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 12-26-2011, 10:44 AM
Member
 
G19Tony's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Las Vegas, NV
Posts: 266
Mentioned: 0 Post(s)
I ordered SW Motech crash bars last night from TT. I'll keep that area in mind when I install them. Thank you for posting this.

Nothing's too cruel if it's funny enough.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
G19Tony is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Versys Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome