Crazy rpm - Kawasaki Versys Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 07-10-2012, 08:29 AM Thread Starter
Member
 
zielony's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Warsaw-Poland
Posts: 75
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via MSN to zielony Send a message via Skype™ to zielony
Crazy rpm

I have problem with my V. Since yesterday when I start the bike on cold engine the rpm arrow is getting crazy -its going from 1k to 2k there and back. All lasts till engine gets warm- later its 1k rpm like it always was.

Idk if its matter of my Arrow exhaust(earlier on same was working fine) or fuel or maybe can be something else?
please help


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zielony is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 07-10-2012, 08:49 AM
Member
 
invader's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Kapuskasing Ontario Canada
Posts: 7,846
Mentioned: 6 Post(s)
You have an oxygen sensor on your exhaust? Does the FI lamp stay on or flash? How many kms are on your Versys and spark plugs? What kind of gasoline do you use? Have you checked your throttle body synchronization (vacuum balance)? Normal warmed up idle should be set to 1300 rpm.
invader is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 07-10-2012, 02:40 PM Thread Starter
Member
 
zielony's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Warsaw-Poland
Posts: 75
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via MSN to zielony Send a message via Skype™ to zielony
Yep got the sensor, FI lamp is off, i have 18k km, spark plugs were changed 10k km ago or so, was 98 octane fuel, didnt check vacuum...ok maybe it is 1,3k rpm, but im more scared bout those crazy movements on cold engine...


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zielony is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 09-16-2012, 05:57 AM
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Sorry for bringing this topic up, but I have the same problem for quite some time and was wondering if you solved it?

The symptoms I'm having are pretty much the same and it happens only during the engine warming up period.
send is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 09-21-2012, 02:02 AM Thread Starter
Member
 
zielony's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Warsaw-Poland
Posts: 75
Mentioned: 0 Post(s)
Send a message via MSN to zielony Send a message via Skype™ to zielony
you have stock exhaust or sth else?
if you swaped exhaust to other its normal and you dont have anything to worry about... maybe PC would help but its not worth money
that rpm waving doesnt cause any damage to engine so dont worry- just ride))


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zielony is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 09-25-2012, 03:42 AM
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Yes, I have some custom exhaust for quite some time... I guess that may be the cause.
send is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Versys Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome