Cranks Doesn't Run - Kawasaki Versys Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 02-14-2012, 08:14 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Cranks Doesn't Run

Went on vacation for a week, the temp dropped, and the bike wont run. It started for about two seconds only, then the battery died. Still no luck after getting a battery charger; it cranks over only. The fl light comes on a bit. The gas has stabilizer in it. Any suggestions?
pierre522 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 02-14-2012, 08:55 PM
Member
 
weljo2001's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Norwalk CA
Posts: 15,501
Mentioned: 6 Post(s)
Garage
Well if the battery isn't shot. Try cracking open the throttle slightly then hit the start button. For awhile now thats how i have to start mine. If i don't open the throttle up it just trys to crank.

2009 Blue Versys.
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Sold
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

My Farkles...
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
...
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

My Video Channel
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

My Photos...
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


I'm not a Gynecologist. "But I'll Take A Look"

Everyone has a plan 'till they get punched in the mouth...
Mike Tyson

"Ya'll can go to hell, I'm goin' to Texas!"...Davey Crockett
weljo2001 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 02-14-2012, 09:20 PM
Member
 
invader's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Kapuskasing Ontario Canada
Posts: 7,827
Mentioned: 2 Post(s)
Quote:
Originally Posted by pierre522 View Post
The fl light comes on a bit.
Have you done any work or maintenance to it lately, or have you installed crash bars or something?
You can retrieve the FI trouble code set in memory.
invader is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 02-15-2012, 06:05 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Cranking Reply

Thanks, will do the throttle trick. Started to look around at the wiring harnesses and found a cannon plug disconnected on the right side of the bike just under the seat. Still cranking not running though. Will have to wait until the battery recharges now.
pierre522 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 02-15-2012, 07:33 PM
Member
 
2daMax's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Penang, Malaysia
Posts: 1,188
Mentioned: 0 Post(s)
When you turn the key to On position, do you hear the sound of the fuel pump? It sounds like 'wheeeee'?

Present Ride: Yamaha Super Tenere 2012
Previous Ride:
2011 to 2015 2011 Versys Spark BlackKawasaki Ninja 2010 to 2011 250R 2008 Plasma Blue
My V's Farkle Log:
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
2daMax is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Versys Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome