Problem with starter button contact I think. - Kawasaki Versys Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 09-04-2008, 09:15 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweetwater, TN.
Posts: 149
Mentioned: 0 Post(s)
Problem with starter button contact I think.

Hey has anyone else had this problem or know what might be causing it?
after work went out got on the bike turned the key on; console turned on and went through the regular stuff oil light and neutrual light on. Pushed starter button and nothing. Tried again notthing. Third try heard the fuel injector kick in but still nothing as far as starter contact. Tried to put the bike in gear and would not go into first. put up the kick stand and rolled the bike back and forth a little and then the bike went into first gear. Held clutch in and tried to start it again. This time it started right up. Drove home and everything seemed fine. After getting home I turned the bike off and tried to start it again and the same thing happened. Pushed the starter button again a little harder and it started right up. Tried this several times and some times nothing and others it started fine. It seems like the starter is not making good contact all of a sudden or something. The bike has not been dropped or Nothing done to the bike except putting on side racks for my cases. Only thing done there was to redo the brake lights into the new brackets. unplugged and plugged back in. No rewiring at all. Don't know if this is a starter button problem or if something is draining the batteries. Any ideals?
JERRYES is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 09-04-2008, 09:21 PM
Member
 
Darth Lefty's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Folsom CA
Posts: 192
Mentioned: 0 Post(s)
Classic loose connection at the switch or one of the interlocks... check kickstand and clutch handle switches too.

I'm calm like a bomb!


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Darth Lefty is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 12-09-2008, 10:13 PM
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 128
Mentioned: 1 Post(s)
Old thread, but my '08 is starting to do the same thing. Gotta mash the switch and rock it around for it to make contact. I'm gonna see about checking the interlocks... then take her down to my dealer and let them look at it. Only 6 months old, so the warranty should cover it...

'08 Versys.. Givi rear rack, JCW trunk and E21's, Givi shield, Madstad bracket, Speedy peg and mirror brackets, lowering kit, SC Seat, R1 Shock.. other stuff. '09 KLX250 setup for singletrack. 2011 Xterra, '80 CJ-7

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
abramsgunner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Versys Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Handguards and Winscreens-A problem dallasdon Modifications - Cosmetic - V-650 28 10-29-2008 08:02 AM
Intermittent Electrical Starting Problem RezRider Technical Discussion - V-650 10 10-28-2008 03:18 PM
we need a 'PROBLEM AREA' section! Skeezix Verticalscope Forum Support / Help (Kawasakiversys.com) 1 08-05-2008 10:30 AM
starter relay vladimirpoopen Technical Discussion - V-650 1 07-08-2008 06:26 PM
Versys as a starter bike? ovd General Discussions - V-650 24 06-05-2008 10:00 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome