Another charging issue thread - Kawasaki Versys Forum
 3Likes
  • 1 Post By gmctech
  • 2 Post By gmctech
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 07-05-2017, 11:38 PM Thread Starter
Member
 
gmctech's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Antigonish, Nova Scotia, Canada
Posts: 50
Mentioned: 0 Post(s)
Thumbs down Another charging issue thread

Last post got lost and I'm pretty cranky so I'll get right to the point about my damn versys.....

-driving home 25 degree Celsius ambient air temp
-temp light / FI light came on
-debris in fan
-cleaned debris
-blown fan fuse
-replaced fuse
-drove home
-noticed high beam out when I got home
-shut bike off
-doubled checked all fuse------all ok
-tried restarting NO GO battery drained
-charged battery
-restared bike with DVOM on battery
-battery charged at 14.6v
-rad fan seemed to come on rather early then went off
-rad fan cycled a few times then stayed on
-battery began discharging
-battery dropped below 12v and never really came back up
-highbeam HID went out
-charging system stabilized at about 11.45v
-rectifier was ZINGING HOT and the drop in charge seemed to correlate directly with rectifier temp increasing along with engine temperature too.
-kicked bike
-cursed profusely at bike
-started walking away from bike torn apart in driveway
-turned around and glared at bike one last time
-told bike to phuk off
-went in house......

Is the rad ECM controlled? And has anyone experienced this or anything similar?
onewizard likes this.
gmctech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 09-11-2017, 11:32 AM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kitchener Ontario
Posts: 7,192
Mentioned: 31 Post(s)
Moderated Post / Spam? Caught in filter

Just activated a new plug in for Moderated posts, this was lost in the forum, if you are still around, continue posting. Going to send a PM
onewizard is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-25-2018, 03:43 AM Thread Starter
Member
 
gmctech's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Antigonish, Nova Scotia, Canada
Posts: 50
Mentioned: 0 Post(s)
Thanks! I got your PM and thought I'd just reply here and let folks know what I found.... Been ages since I was online here but the Versys and I made peace with each other. Lol..... so I tested everything then sat back and thought. Damn.... it's gotta be the battery..... well sure as heck it was... if I charged the battery and sat it OUTSIDE the bike away from heat and vibration and hooked the battery up to the bike via my booster cables it would sit there idling all day long at 14.44 volts.... put it in the bike where it gets hot and vibrates? Blamo! Voltage begins to tank as the battery heats up.... I've seen heat & vibration kill cells in vehicle batteries and stay that way but I've never experienced an intermittent defective wet cell or AGM battery before. Oh well at least it's rectified. Sorry for taking almost a year to follow up!
onewizard and 16VGTIDave like this.
gmctech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Versys Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome